Brood

Het assortiment bestaat nu nog uit 2 soorten brood. Een 100% zuurdesem van kwaliteitsmeel (Meneba Edelweiss). Het brood heeft een deeggewicht van ongeveer 900 gram.
Ik noem dit brood "Vemdalens Vit". Vernoemd naar een traditionele zuurdesembakkerij uit Zweden.
Door toepassing van zuurdesem heeft het brood veel smaak, ietwat zurig.

Daarnaast bak ik Sonfjallets Mais. Het Sonfjallets Mais bestaat uit 30% maismeel van hoge kwaliteit. Vernoemd naar de Sonfjallet, een natuurgebied in midden Zweden.

Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met een roggebrood.

Het Grumlans Rag heeft ook een deeggewicht van 900 gram en bestaat voor 30% uit roggemeel . Vernoemd naar de Grumlan, een rivier op een van mijn lievelingsplekken in Zweden.

Alle broden kosten €2,75 per stuk.

Op dit moment experimenteer ik met Kannelbullar. Een Zweedse lekkernij die in Zweden zelfs een eigen dag heeft, 4 oktober. Het bestaat uit een gistdeeg met boter, suiker en kaneel. Het deeg is op smaak gebracht met kardemom. Zodra deze verkoop geschikt zijn zal ik die ook hier aanbieden.

Het brood is prima in te vriezen. Men zegt dat brood bereid met zuurdesem langer houdbaar is. Het huidige industriƫle brood uit de supermarkt met broodverbeteraar en allerlei toevoegingen is echter veel langer houdbaar. Geen vergelijk dus.

Assortiment:
  • Vemdalens Vit, wit zuurdesembrood, 900 gram deeggewicht, €2,75 per stuk
  • Sonfjallets Mais, zuurdesem, 30% maismeel, 900 gram deeggewicht, €2,75 per stuk 
  • Grumlans Rag, Zuurdesem 30% rogge, 900 gram deeggewicht, €2,75 per stuk (binnenkort verkrijgbaar)
  • Kanelbullar, gistdeeg, gevuld met echte boter, kaneel en suiker. €0,40 per stuk (binnenkort verkrijgbaar) 

Op termijn:
  • Naanbrood, een Indische specialiteit, bereid met yoghurt en diverse kruiden!  Natuurlijk met zuurdesem. 
  • Lahmacun, Turkse Pizza, een deegbodem met gekruid gehakt.

Suggesties voor zuurdesembrood:
  • Dikke plakken met een gebakken ei en bacon
  • Dunne plakjes met een beetje boter
  • Dippen in goede olijfolie bij de borrel
  • Roosteren, dikke boter en hagelslag.
  • En als er nog een kapje overblijft, in dubbelsteentjes met olijfolie, peper en zout in de pan of oven. Croutons!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten