Houtoven

De oven is in 2012 zelf gebouwd en heeft een capaciteit van 10/12 broden per keer.

Hij bestaat uit een stevige fundering met daarop de ovenvloer en de koepel van vuurvaste stenen. Het geheel is geïsoleerd door een dikke laag perlietcement. Ook de ovenvloer is geïsoleerd om zoveel mogelijk warmte vast te houden na het opstoken.
Meer informatie over het opstoken vind je bij onder "bakken".

De afwerking is een pannendak met een schoorsteen zodat de oven de nodige "trek" heeft en de rookgassen worden afgevoerd.

We gebruiken hem niet alleen voor brood. Het is een fantastische pizza-oven wanneer je er een lekker vuurtje in houdt. Goede ingrediënten en een lichte topping zorgen ervoor dat de pizza na 3 minuten dampend uit de oven komen.

Stoofschotels worden fantastisch. Door de grote capaciteit ook nog eens geschikt voor een feestje.
In de restwarmte kun je allerlei bereidingen kiezen. Van cake bakken tot fruit en groente drogen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten